vrijdag 10 oktober 2014

Kleurrijk


Herfst

Prachtig, warm, kleurrijk: de herfst is er weer. Een mooi seizoen om wandelingen te maken en buiten te zijn. Met een trui aan en een sjaal om naar buiten. Vooral erg leuk nu ons kleine ventje al zo goed kan lopen! We gaan vaak wandelen met hem. En vooral op het Landgoed is het erg mooi. Bij het Landgoed kun je prachtige wandelingen maken. Dat doen wij dan ook graag. Enorme bomen en mooie uitzichten zijn er te zien. En voor Bo is het elke keer weer een hele ervaring. En voor ons dus ook! 

 
Even samen met de fiets of de auto erop uit. 


Hij wil daarna helemaal niet meer de buggy in, zo leuk vindt hij het! Hij heeft al meerdere kastanjes gevonden ook. Roepend (geen echte woordjes nog….) naar de bomen loopt hij er rond. Wijzend naar alles wat hij ziet. Hij wil van alles laten zien ook, de hele dag. Dus wij zien ook weer compleet andere dingen dan normaal.
Bo liep al met tien maanden, dus ik loop er nu al een aantal maanden constant achteraan…. Ik heb stevige sneakers voor hem gekocht op een vlooienmarkt laatst. Dus dat zit wel goed!
Het is een erg actief mannetje en hij heeft veel beweging nodig. Dus ik probeer eigenlijk elke dag een stukje met hem te wandelen en naar buiten te gaan. Ondanks de drukte, met een klein ventje als deze, is het wel echt leuk: elke week kan hij weer nieuwe dingen. En je kan ook steeds meer samen gaan doen met je kind, op deze leeftijd. Samen dingen ondernemen.


Als je kinderen hebt, ga je de seizoenen ook weer op een hele andere manier bekijken. Het is helemaal niet zo heel erg als het regent, blaadjes zijn heel mooi en regenlaarzen aan is juist fijn! Dus met kleine regenlaarsjes en een regenjasje aan naar buiten!

Gelukkig is het tot nu een hele mooie herfst geweest met mooie, zonnige dagen. Soms zelfs wel 20 graden, beetje zon, m'n lievelingsweer. Echt wandelweer ook. En het is vaak zelfs lekker genoeg nog om buiten op een terras te zitten. Daar hebben we dan ook wel degelijk gebruik van gemaakt….

Ook gaan we vaak een stukje fietsen. De route naar Duin & Kruidberg is zo mooi. We nemen dan een drankje of een ijsje bij de boerderij of stoppen even bij de ruïne van Brederode. Ik vertel Bo dan over ridders. Hij snapt er waarschijnlijk nog niks van. Maar ach: dat maakt het wel spannender, zo'n kasteel. 

 
Na een wandeling over het Landgoed kun je even bijkomen met een kop warme chocolademelk of thee bij Brasserie Denk. 

Op een mooie herfstdag zelfs buiten. Je krijgt dan een dekentje aangeboden, wat erg fijn is voor over je benen heen.

Weer een beetje warm worden…. Met een mooi uitzicht en een lekker drankje. Niet verkeerd! Het Landgoed ziet er in de herfst ook weer heel anders uit dan in de zomer. Zo sfeervol!
 
 
 

We hebben laatst ook gegeten bij de Vrienden van Jacob. Wat een ervaring! Geweldig eten en zo bijzonder om een keer te doen! Een goede afwisseling met de simpele pasta gerechten die ik thuis zelf elke avond in elkaar draai…. De combinaties zijn echt geweldig en het ziet er allemaal zo mooi uit. Ook de wijnen pasten er perfect bij en er werd bij elke wijn een mooi verhaaltje bij verteld door de sommelier. Deze extraatjes maken uit eten gaan wel echt leuker. 



 
De herfst is mooi: geniet ervan! Als het even kan op Landgoed Duin & Kruidberg….

Sanne Pol, 10 oktober 2014


 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten